Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pētījums: lielākā daļa iedzīvotāju našķējas starp maltītēm

Divas trešdaļas iedzīvotāju lieto uzkodas starp ēdienreizēm, liecina kompānijas “Nestle Baltics” pētījums.
Tajā pašā laikā Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk cenšas izvēlēties veselīgākas uzkodas ar samazinātu cukura daudzumu. Starp brokastīm un vakariņām cilvēki vairāk lieto augļus, riekstus, bet našķojas arī ar šokolādi, smalkmaizītēm, dzer kafiju. Starp pusdienām un vakariņām visbiežāk izvēlas dārzeņus, augļus, kafiju, piena un jogurta produktus.

Ir arī ļaudis, kuriem patīk kaut ko apēst nakts vidū, visvairāk - vīrieši vecumā no 36 līdz 45 gadiem. Nakts uzkodas gan nav īpaši veselīgas, ēdāji bieži izvēlas gaļas produktus, sviestmaizes, dažreiz -  brokastu pārslas.
Aptauja rāda, ka tikai 4% respondentu izlaiž vakariņas, pusdienas – 11%, savukārt brokastu ēdāju ir mazāk – 18% rīta maltīti izlaiž, jo nevēlas vai nav laika. Pusdienas visbiežāk tiek izlaistas tieši laika trūkuma dēļ, un tikai trešdaļa neēd, jo nevēlas.

Brokastīs latvieši visbiežāk ēd siera produktus un olu ēdienus, pusdienās izvēlas ātrās ēdināšanas piedāvajumu, ēd zupu (54 %), salātus un dārzeņus (50 %), sātīgus gaļas (51 %) un mājputnu (39 %) ēdienus, tradicionālos latviešu ēdienus (38 %). 18 līdz 25 gadu veci cilvēki arvien vairāk interesējas par dārzeņiem, salātiem un makaronu ēdieniem. Salāti un dārzeņi ir visiecienītākā izvēle vakariņām, otrajā vietā – karstie gaļas un putnu gaļas ēdieni, kam seko latviešu tradicionālie ēdieni.

„Nestle Baltics” iniciētais pētījums tika veikts tiešsaistes interviju veidā, aptaujājot 1000 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem. 

Latvijas ziņas