Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Tiek meklēta Vidzemes gardākā kūka

Ar mīlestību pret ēdienu un cieņu pret gatavošanas tradīcijām, šovasar "Rimi" gardēžu komanda dodas jaunā garšas misijā – Latvijas gardākās kūkas meklējumos! Ir atklāta pieteikšanās Vislatvijas kūku cepšanas konkursam Latvijas gardākā kūka. Konkursa mērķis ir atklāt Latvijas gardākās kūkas recepti un labāko kūku cepēju, rast jaunas garšas, atklāt sen aizmirstās receptes un dalīties kūku cepšanas tradīcijās. Latvijas gardākās kūkas cepējs saņems "Rimi" dāvanu karti 500 eiro vērtībā.

Ir atklāta pieteikšanās konkursam Latvijas gardākā kūka. Pieteikties varēs līdz 26. jūnijam mājaslapas "Gardezi.lv", sadaļā "Latvijas gardākā kūka", vai arī, aizpildot anketu "Rimi" veikalos visā Latvijā. Visus pirmajā kārtā iesniegtos pieteikumus vērtē Latvijā zināmi pavāri un ēst gatavošanas eksperti – "Rimi Gardēži", izvēloties no katra kultūrvēsturiskā reģiona 10 interesantākās kūku receptes, kuru autori piedalīsies sava reģiona pusfinālā un tautas balsojumā, lai vēlāk sacenstos lielajā finālā Rīgā.

Lai pieteiktos konkursam, dalībniekiem ir jāpagatavo sava garšīgākā kūka, jānofotografē pagatavošanas process un rezultāts. Piesakoties konkursam, līdz ar 2-3 fotogrāfijām ir jāiesniedz kūkas recepte un īss pamatojums kādēļ šī kūka ir cienīga kļūt par Latvijas gardāko kūku.

“Šī gada sākumā "Rimi" iepazīstināja iedzīvotājus ar ilgtermiņa iniciatīvu garšīgākai dzīvei "Rimi" gardēži. Tās mērķis ir veicināt ēst gatavošanas tradīciju attīstību, iedvesmot cilvēkus garšīgākai dzīvei un eksperimentiem virtuvei, kā arī iedvesmot uzturā lietot daudzveidīgāku pārtiku. Konkurss Latvijas gardākā kūka mērķis ir vairot iedzīvotāju iedvesmu radošajiem eksperimentiem virtuvē, kā arī iespēja pētīt un apkopot tradicionālās virtuves pērles. Esam droši, ka Latvijas reģionos ir vēl daudz neatklātas, retas un unikālas kūku receptes, kuras ir pienācis laiks celt gaismā. Kūku cepšana bieži vien asociējas ar svētkiem un svinībām, tieši tāpēc konkursa pasākumi tiks rīkoti kā daļa no Latvijas pilsētās nozīmīgu svētku programmām,” konkursa ideju komentē Kristīne Ciemīte-Kupre, "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja.

Konkursa Latvijas gardākā kūka pusfināli notiks piecās Latvijas pilsētās:

4. jūlijā Bauskā kantri festivāla laikā,

11. jūlijā Liepājā Jūras svētku laikā,

25. jūlijā Rīgā "Rimi" hipermārketā t/p "Alfa",

1. augustā Rēzeknē pilsētas svētku laikā,

8. augustā Valmieras pilsētas svētku ietvaros.

Dalībniekus vērtēs ne vien "Rimi" gardēži, bet arī konkrētās pilsētas īpaši izraudzītie viesi, kas klātienē vērtēs ne vien garšas bagātību, bet arī kūkas izskatu un kūku cepēju meistarību. Pusfinālu uzvarētāji satiksies Rīgā, lai sacenstos par galveno balvu – dāvanu karti no "Rimi" 500 eiro vērtībā.

“Pat vienkāršāko kūku garšas un sastāvdaļas atšķiras ne tikai reģionos, bet arī katrā ģimenē. Es pazīstu vismaz trīs draugus, kas tradicionālo "Krēmšniti" gatavo katrs savā stilā – viens pievieno karameli, savukārt cits izvēlas pievienot klāt arī ievārījumu. Gatavojot ēdienu, ir svarīgi ļauties eksperimentiem, tikai tā varēs atklāt jaunas garšas un radīt pašiem savas dzimtas receptes, ko nodot no paaudzes paaudzē,” spriež Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

“Manā ģimenē ir īpašas kūku cepšanas tradīcijas – es kūkas cepu visu laiku un gandrīz nekad necepu vienu un to pašu kūku divas reizes, jo man ļoti patīk eksperimentēt. Šim mani iedvesmoja mana mamma, kas man bērnībā katru piektdienu cepa kūku. Tā bija kūka, ko varēja cept visu gadu - tās pamatā bija sulīgs biskvīts un gaisīga olbaltumu kārta, ko papildināja dažādas sezonas ogas un augļi. Ceru, ka šis konkurss iedvesmos mūs visus mācīties un iedvesmoties vienam no otra,” savus kūku cepšanas paradumus komentē Signe Meirāne, "Rimi" gardēde.

Lietotāju raksti