Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Tomātu biezzupa

Nepieciešams: 1-2 burkāni, 4 vidēja lieluma kartupeļi, 1 sarkanā paprika, 3-4 ķiploka daiviņas, 4 vidēja izmēra tomāti, 1 lielā bundža vai 2 mazās bundžas konservētu tomātu bez mizas. Katlā liek vārīties smalki sagrieztus burkānus un kartupeļus. Ūdeni pārlej tā, lai tiktu nosegti dārzeņi. Kamēr tie vārās, uz pannas liek cepties sagrieztu papriku, ķiplokus, tomātus bez mizas. Kad kartupeļi un burkāni ir gandrīz izvārījušies, pievieno apcepto, pasutināto pannas saturu un konservētos tomātus. Vāra, līdz viss ir mīksts. Garšai pievieno sāli, piparus, nedaudz cukura. Var pievienot arī buljona kubiku. Visu sablenderē. Kopā ar ceptiem sīpoliem un cūkgaļu silta tomātu biezzupa garšo lieliski, īpaši vēsos, drūmos rudens vakaros! ◆

Citu datumu laikraksti

  • Zeltā vīta mīlestība un sirds 4

    Zeltā vīta mīlestība un sirds

    Saka, ka zeltam ir nezūdoša vērtība un līdz Zelta kāzu jubilejai nodzīvo tie, kam ir zelta sirds, dvēsele un prāts. Starp šiem cilvēkiem ir arī...

  • Balso par stabilitāti, bet vēlas pārmaiņas

    Par spīti priekšvēlēšanu kaislībām un sakultajām emocijām 12.Saeimas vēlēšanas lielus pārsteigumus nav sagādājušas. 100 krēslus Saeimā ir ieguvuši...

  • Kurš būs Gada cilvēks?

    Iedzīvotāji aicināti iesniegt ierosinājumus personu apbalvošanai ar Apes novada domes apbalvojumu – “Apes novada Gada cilvēks 2014”.“Aicinām iesniegt...

  • Paldies, skolotāj!

    Paldies, skolotāj!

    Meta Lerha ir bioloģijas skolotāja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā. Viņa ir starp tiem skolotājiem, kuri šodien pulksten 18.00 Māriņkalna...

  • Dāvanā – izstāde

    Dāvanā – izstāde

    Jaunalūksnes pagasta Bejas novadpētniecības centrs saņēmis nozīmīgu dāvinājumu – izstādi par novadnieku, gleznotāju Leo Kokli. Tā tagad ir pastāvīga...

  • Kabaču pīrāgs

    Kabaču pīrāgs

    Nepieciešams: 3 glāzes rupji rīvētu vai smalki sagrieztu kabaču; 1 glāze miltu; 4 olas; pusglāze saceptu sīpolu vai lociņu, vai apceptu puravu;...