Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Putna cepetis citrusaugļu marinādē

Putna cepetim citrusaugļu marinādē nepieciešams putna kautķermenis, divi citroni, divi apelsīni, divi sīpoli, ķiploks, 200 grami majonēzes, 500 miligrami ūdens, garšvielu maisījums putna gaļai, sāls un taukvielas cepšanai.

Putna cepetim citrusaugļu marinādē nepieciešams putna kautķermenis - pusotra līdz divus kilogramus smags, divi citroni, divi apelsīni, divi sīpoli, ķiploks, 200 grami majonēzes, 500 miligrami ūdens, garšvielu maisījums putna gaļai, sāls un taukvielas cepšanai.
1. Gatavo marinādi. Apelsīnu griež uz pusēm. No mīkstuma izspiež sulu. Mizu sagriež šaurās sloksnītēs. To pašu dara ar citronu.
2. Katliņā ieber sagrieztās citrusaugļu miziņas, ielej marinādei domāto ūdeni, uzvāra un ļauj ievilkties.
3. Nomazgā putna kautķermeni.
4. Kautķermeni apber un ierīvē ar sāli, apkaisa ar garšvielu maisījumu.
5. Traukā samaisa majonēzi ar iepriekš izspiesto citrusaugļu sulu.
6. Miziņu izvilkumu nolej uz sietiņa un šķidrumu pievieno majonēzes un sulas maisījumam. Marināde ir gatava.
7. Putnu liek marinādē un uz diennakti novieto vēsākā vietā. Ja marināde kautķermeni neapklāj, to vairākas reizes apvērš otrādi. Pikantu ēdienu cienītāji garšvielas un sāli var pievienot arī marinādei.
8. Iemarinētu putnu izņem no marinādes un nedaudz notecina. Lai kājas un spārni cepoties neapdegtu, tos ar kokvilnas diegu pietin ķermenim.
9. Nomizo ķiploku, ar pārgrieztu daiviņu ierīvē putna ķermeni.
10. Uz pannas liek taukvielas. Putnu apcep, lai izveidotos gaišbrūna garoziņa.
11. Sautējamajā katlā ieliek nedaudz taukvielu un ievieto apcepto putnu.
12. Nomizo, sagriež ripiņās sīpolus un, nedaudz pievienojot sāli, apcep pannā atlikušajās taukvielās. Pievieno putnam sautējamajā katlā, kur saliek arī atlikušās ķiploka daiviņas.
13. Ar apmēram pusi no marinādes šķīduma aplaista katlā ievietoto putnu.
14. Liek cepeškrāsnī un cep vienu vai pusotru stundu. Cepšanas ilgums atkarīgs no putna lieluma.
15. Gatavu cepeti ņem laukā, nedaudz atdzesē un noņem diegus.
16. Cepeti pasniedz karstu. Garnē ar citrusaugļiem, marinētiem dārzeņiem un ogām.

Citu datumu laikraksti

  • Vīrusi vai saaukstēšanās?

    Cilvēki bieži ārstējas paši, dzerot antibiotikas vai lietojot citus spēcīgus medikamentus, kā arī maldīgi cenšas atšķirt saaukstēšanos no vīrusiem....

  • Tehnika pagalmā un reģistrā

    Šāgada pēdējais - 24. - "Agro Pols" un tā dubultapjomīgais pielikums "Latvija ES" pie jums dodas 13.decembra noskaņās, kad tika paziņots par Latvijas...

  • Lauku darbi

    24. decembris. Ziemassvētku vakars.24. decembris. Ziemassvētku vakars. 25. decembris. Ziemassvētki. Skaistākie svētki ar apdāvināšanu, zīlēšanu,...

  • Horoskopi šodien

    Strēlniekam vairāk jābūt ģimenes lokā.Strēlniekam vairāk jābūt ģimenes lokā AUNS. Šajā dienā publicētie materiāli var padarīt jūs slavenu....

  • Lūdz palīdzēt

    Cesvaines pilsētas ar lauku teritoriju dome lūdz palīdzēt un ir atvērusi ziedojuma kontus.Cesvaines pilsētas ar lauku teritoriju dome lūdz palīdzēt...

  • Piparkūku mīklu gatavosim paši

    Tradīcija rīkot tirdziņus labu laiku pirms Ziemassvētkiem nākusi no agrākiem laikiem.Tradīcija rīkot tirdziņus labu laiku pirms Ziemassvētkiem nākusi...

  • Latviju pazīst 7 procenti ES iedzīvotāju

    Latviju pazīst tikai septiņi procenti ES dalībvalstu iedzīvotāju, secināts ES socioloģiskā dienesta "Eurobarometer" decembra izlaidumā "Eiropas...

  • Turpina braukt dzērumā

    No 12. līdz 14.decembrim Alūksnes rajonā reģistrēti seši ceļu satiksmes negadījumi, četri no tiem - Alūksnē.No 12. līdz 14.decembrim Alūksnes rajonā...

  • Apzog dārza mājiņas

    Alūksnes rajona policijas pārvalde informē iedzīvotājus, ka apzog dārza mājiņas.Alūksnes rajona policijas pārvalde informē iedzīvotājus, ka apzog...