Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

18.oktobris 2019

Oktobris

18

2019

tikai

0,60

Ls

Laikraksta raksti

  • Dzīvojamā māja visos laikos - Pils iela 22 2

    Dzīvojamā māja visos laikos - Pils iela 22

    Alūksnes muzeja objektu kartotēkā norādīts, ka kādreizējā šī īpašuma adrese bijusi Pils iela 13, bet, līdz ar jauno ielu numerācijas ieviešanu 1927. gadā - Pils iela 22. “Vēl kartotēkā var lasīt, ka ēka uz gruntsgabala celta 20. gadsimta...

  • Nākamā Modes bode būs pirms Ziemassvētkiem 4

    Nākamā Modes bode būs pirms Ziemassvētkiem

    “Biju domājusi tikai atnākt paskatīties, pabaudīt atmosfēru, bet nopirku vairākas labas lietas, tostarp mazulim. Bet tās ir kvalitatīvas un ilgi kalpos,” atzina alūksniete Santa, apsverot, ka arī pati varētu andelēties nākamajā Modes bodē....

  • Atmiņas par Bānīti  iemūžina pērļu gleznā 2

    Atmiņas par Bānīti iemūžina pērļu gleznā

    (Turpinās no 1. lappuses)“Bānītis man saistās ar jaunības laiku, kad braucām uz ballēm Apē, savukārt atpakaļ uz Alūksni pēc tam varēja tikt vien ar mūsu vilcieniņu. Tagad šīs atmiņas ir pabalējušas, taču es tās varu spilgti atainot savos...

  • Atsaucas “Izaicinājumam kubā”

    Atsaucas “Izaicinājumam kubā”

    Erudīcijas spēles nezaudē savu popularitāti, un savu formātu tām atraduši Alūksnes Bērnu un jauniešu centra (ABJC) projektu un iniciatīvu darbnīca “10 kW radošo citronu”,  realizējot projektu “Izaicinājums kubā”, kura laikā erudīcijas...

  • Cūkgaļas un kabaču  sautējums vai sacepums 5

    Cūkgaļas un kabaču sautējums vai sacepums

    Šo sacepuma recepti izmantoju par pamatu, lai pagatavotu sātīgu maltīti. Biju iegādājusies kilogramu cūkgaļas lāpstiņas un šoreiz to nolēmu izmantot visu – lai būtu gatavs ēdiens arī nākamajai dienai. Taču kabača bija tik, cik bija, un, to...

  • “Viltoto ananasu” kompots ziemas krājumiem

    Kad lielā oranžā oga aizgriezta, varbūt vēl varam paspēt likt lielā šo recepti. Jau padomju gados mājās tika gatavots ķirbju un cidoniju kompots, - tā gabaliņi bija kraukšķīgi un līdzinājās tolaik vēl deficītajam ananasam. Nolēmu tādu...

  • Ķirbji cidoniju sīrupa marinādē

    Ķirbji cidoniju sīrupa marinādē

    Gatavojot ķirbju un cidoniju salātus ziemai, bija atlikuši ar robaino nazi jau sagriezti ķirbji, tādēļ atkal tos šādi pagatavoju. Ūdeni katlā samaisīju ar cukuru, cidoniju sīrupu, krustnagliņām un kanēli, kādās nu proporcijās šķita manai...

  • Ķirbju salas piena krastos

    Būs ļaudis, kas ķirbjus izniekos tikai Helovīna svētku dekorāciju pagatavošanai. Bet to mīkstumu taču varam izmantot tik daudzu un dažādu gardumu pagatavošanai. Kaut vai, piemēram, arī šādi.Nelielu daļu ķirbja nomizoju un sagriezu mazos...

  • Pirmo reizi notiks Lūgšanu brokastis

    15. novembrī notiks mūsu novados nebijis pasākums - Apes un Alūksnes novadu Lūgšanu brokastis “Redzi, abu Savu roku plaukstās Es tevi esmu iezīmējis…” /Jesejas 49:16a/. Uz Lūgšanu brokastīm ikviens interesents aicināts atjaunotajā Apes...

  • Kļūst par Latvijas čempioniem 2

    Kļūst par Latvijas čempioniem

    Finišējusi Latvijas atklātā veterānu čempionāta 2019. gada sezona minifutbolā, kas bija veiksmīga diviem alūksniešiem - Rolandam Ozoliņam un Valdim Locānam, kuri komandas “Viesulis” sastāvā kļuva par Latvijas čempioniem. Jāatzīmē, ka šis...