Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kā pagatavot pildītu līdaku?

Tas nebūt nav sarežģīti. Pildot veselā zivī, vispirms notīra zvīņas.

Tas nebūt nav sarežģīti. Pildot veselā zivī, vispirms notīra zvīņas. Tad visapkārt galvai ar ļoti asu nazi iegriež ādu un ar naža galu atdala mīkstumu. Pēc tam, kreisajā rokā ar dvieli saturot zivs galvu, ar otru roku satver ādu un ar dvieļa palīdzību novelk to virzienā no galvas uz asti.
Mīkstumu pie spurām pārgriež ar šķērēm. Pie astes mīkstumu un mugurkaulu pārgriež, iegūstot divas daļas: uz ārpusi izvērsto ādu (kopā ar asti) un ķermeni. Ādu nomazgā, bet ķermenim izņem iekšas, mīkstumu atdala no asakām. Ādu piepilda ar masu, pieliek apstrādāto galvu, ietin marlē, pārsien ar aukliņu un vāra.
Porciju pildīšanai zivis sagriež piecus centimetrus biezos šķērsgabalos. Ar asu nazi izgriež mugurkaulu un sānu asakas kopā ar mīkstumu tā, lai pie ādas paliktu trīs līdz piecus milimetrus bieza mīkstuma kārtiņa. Ādas gredzenus pilda ar zivs masu un apstrādā karstumā.

Citu datumu laikraksti

  • Copes kalendārs

    25.septembris. Zivju rosība uz dienu apklusīs. 26. – 29.septembris. Labas copes dienas.25.septembris. Zivju rosība uz dienu apklusīs. 26. –...

  • Atbalsti arī tu labdarības akciju!

    Skolēnu centrs “Eurika” lūdz iegādāties skolēnu zīmētas Ziemassvētku apsveikuma kartītes un šādi atbalstīt Ziemassvētku labdarības akciju.Skolēnu...

  • Aicina piedalīties fotokonkursā

    Vides ministrija aicina piedalīties ikvienu fotokonkursā “Eiropas Savienības fondu līdzfinansētie vides infrastruktūras un dabas aizsardzības...