Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Dzīvespriekam: Krāsainais vilinājums

No vieglas piedevas līdz siltām, sātīgām vakariņām – tik dažādi var izmantot salātus. Ilgus gadus mums populārākais bijis rasols. Viesībās tam joprojām aukstā galda piedāvājumā ir sava vieta. Taču saimnieces allaž grib izmēģināt kaut ko jaunu vai tādu, kas neprasa tik daudz laika kā rasola pagatavošana.

Tad jāļauj vaļa izdomai vai jāsameklē speciālistu pārbaudītas receptes un laikus jāpapildina ledusskapis ar daždažādiem svaigiem vai saldētiem dārzeņiem. Noderēs arī kāda neparasta mērce un garšviela, piemēram, oregano. Rezultāts ar garšu un krāsainību pārsteigs gan pašus, gan viesus.

Silto salātu noslēpums

Silto salātu galvenā atšķirība no otrā ēdiena ir tāda, ka daļa sastāvdaļu ir aukstas, bet daļa karstas. Vēl atšķirīgs ir pagatavošanai nepieciešamais laiks – salāti taps ātrāk nekā zupa vai siltais gaļas ēdiens. Taču rezultāts ir līdzīgs – iegūts silts ēdiens, kas aukstā rudens vakarā ir īpaši patīkami. Gatavojot siltos salātus, galvenā uzmanība jāpievērš savlaicīgai auksto sastāvdaļu sagatavošanai. Kamēr vārās kartupeļi vai makaroni, jāpaspēj sagriezt pārējos dārzeņus. Citādi tie vairs nebūs nekādi siltie salāti, jo līdz celšanai galdā būs jau pavisam atdzisuši. Tiesa, ja sastāvdaļās nav dzīvnieku tauku, kas atdziestot sacietē, tad parasti šie salāti ir garšīgi arī auksti.

Visvienkāršākais ikdienai

Ja netīk eksperimentēt vai nav iespēju to izdarīt, var turēties pie pārbaudītām vērtībām – kāposta. Pašmāju dārziņā audzētais būs lieliska un, galvenais, veselīga piedeva visu gadu. Kāposts, burkāns un sīpols, sajaukts ar garšvielām, papildinās jebkuru maltīti. Dažādībai šos salātus var gatavot ar krējumu, majonēzi vai eļļu, piebērt dzērvenes, rupji rīvētus vai kubiņos sagrieztus ābolus.

Kāpostu salāti ar āboliem

Nepieciešams: ceturtā daļa neliela, svaiga kāposta, burkāns, liels skābs ābols, sāls, cukurs, eļļa, galda etiķis.
Pagatavošana. Kāpostu sagriež strēmelēs vai saēvelē, burkānu sarīvē, ābolu sagriež kubos. Sajauc kāpostus ar burkāniem, pēc garšas pievieno sāli un cukuru un mazliet sastampā. Kad sāk izdalīties sula, pievieno ābolu. Samaisa ar eļļu un etiķi un pasniedz kā piedevu pie otrā ēdiena.

Grieķu salāti ar vistu

Nepieciešams: 6 salātu lapas, 2 tomāti, gurķis, sīpols, 100 gramu olīvu, aptuveni 250 grami vistas cepešgaļas vai vārītas vistas, 150 gramu fetas vai fetaki siera, vai kāds cits līdzīgs siers, mērcei – oregano, eļļa, sāls, cukurs.
Pagatavošana. Bļodā liek kārtām lielos gabalos sagrieztas vai saplucinātas salātu lapas, daivās sagrieztus tomātus, pusripiņās sagrieztus gurķus, palielos kubos sadalītu vistu un sieru. Pārber ar olīvām.  Samaisa mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem.
Uzmanīgi ar sāls pievienošanu, jo fetaki siers ir sāļš!

Svaigie salāti

Nepieciešams: avokado, gurķis, 2 tomāti, sīpols.
Pagatavošana. Visu sagriež mazos kubos, sīpolu smalki sakapā. Var pievienot tikai sāli vai samaisīt sāls, cukura, eļļas un etiķa mērci.

Konkursi