Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Veselīgas uzkodas, gaidot grila ēdienus!

Grila ēdieni ir gandrīz neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr, lai tos uzceptu, nepieciešams laiks, taču brīdī, kad gaisā jau virmo kārdinošais ceptas gaļas aromāts vai uz grila saulē gozējas zeltaini brūni dārzeņi, ir grūti valdīt ēstgribu un bieži vien roka pati stiepjas neveselīgu uzkodu virzienā, lai panašķētos, “kamēr gaidām gaļu”! Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu “ELVI” piedāvā veselīgu uzkodu receptes, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīgas šīs receptes būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.

Dārzeņu stienīši ar grieķu jogurta-gorgonzolas mērci

Sastāvdaļas
Dažādi dārzeņi (burkāni, ķirštomātiņi, cukīni, ziedkāposti, gurķi, brokoļi, paprika, redīsi u.c.)

300 g grieķu jogurta
liela sauja svaigu diļļu
liela sauja svaigu pētersīļu
1 tējk. ar kaudzi ķiploku pulvera
pipari pēc garšas
50 g gorgonzolas siera (vai cita siera ar zilo pelējumu)

Pagatavošana

1) Zaļumus smalki sakapā. Jogurtu un sieru ar dakšiņu samaisa, pievieno ķiploku pulveri, piparus un sasmalcinātos zaļumus.

2) Dārzeņus ar garenu formu sagriež stienīšos, ziedkāpostus un brokoļus sadala mazākās ziedkopās, kirštomātiņus atstāj veselus.

3) Visus dārzeņus kārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar mērci.

Augļu salāti ar magoņu sēklu mērci
Sastāvdaļas
Svaigi augļi un ogas (zemenes, mellenes, kazenes, saldie ķirši, mango, aprikozes, kivi u.c.)
piparmētru lapas

sula no 2 apelsīniem
sula no 1 laima
1 ēdamk. magoņu sēkliņu
1 ēdamk. medus


Pagatavošana
1) Bļodā liek veselas ogas (lielākās var pārgriezt uz pusēm vai ceturtdaļās, saldajiem ķiršiem izņem kauliņus), aprikozes, kivi, mango un citus augļus sagriež sev tīkamas formas gabaliņos.

2) Sajauc apelsīnu un laima sulu kopā ar medu un magoņu sēkliņām.

3)  Smalki sakapā piparmētru lapiņas. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un uzreiz pasniedz!

Izklaide