Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Sešas receptes bezalkoholiskiem vasaras dzērieniem, kuras iesaka divkārtējs Latvijas kokteiļu čempionāta laureāts

Saskaņā ar Latvijas ūdens ražotāja VENDEN* veikto aptauju, vairāk nekā trešdaļa jauniešu (38%) ikdienā izvēlas dzert ūdeni, kas ir sevišķi būtiski vasarā, jo labākais veids kā cīnīties ar karstumu, ir dzert daudz šķidruma. Tieši tāpēc pieredzes bagātais bārmenis Linards Grundmans ir sagatavojis vairākas vasaras dzērienu receptes, kuru pamatā ir ūdens, un ar kurām viņš dalījās VENDEN meistarklasē. “Ceru, ka šīs receptes radīs kaut nedaudz daudzveidības mūsu ikdienas ritmā un patiks visiem dabīgā minerālūdens cienītājiem,” saka Linards.

Kokteiļu gatavošanas guru ar sešu gadu pieredzi, divus gadus pēc kārtas ir uzvarējis Latvijas kokteiļu gatavošanas čempionātā. Šī gada novembrī Linards pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā Ķīnā, kategorijā “flair bārmeņi”. Šobrīd viņš dalās ar labākajām bezalkoholisko dzērienu receptēm.

Ja esat iecienījuši Aperol Spritz, tad jūs noteikti izbaudīsiet arī Venden Orange Spritz. Tā pagatavošanai ir nepieciešams:

Svaiga spiesta apelsīnu sula - 100ml
Apelsīnu sīrups spritz – 20 ml
Gāzēts dabīgais minerālūdens – 100 ml
 
Pagatavošana: visas sastāvdaļas ielejiet vīna glāzē, pievienojiet ledu un samaisiet.

Dekors: apelsīnu šķēlīte.


Vai mīliet kaut ko asāku? Tad pagatavojiet Saldo čili dārzu!

Sastāvdaļas:

Nenomizota ingvera šķēles – 3 gab.
Šķēle sarkanā čili
Medus – 10 ml
Svaigi spiesta citronu sula – 15 ml
Viegli gāzēts dabīgais minerālūdens  – 100 ml
 
Pagatavošana: ielieciet glāzē 3 nenomizotas ingvera šķēles, vienu šķēli sarkanā čili un visu sastampājiet ar stampu. Pievienojiet klāt pārējās sastāvdaļas, kā arī ledu. Visu kārtīgi apmaisiet.

Dekors: ingvers un čili šķēle.

 

Ja jums patīk pievienot ūdenim rabarberus vai gurķus, tad novērtēsiet Linarda Grundmana Bazilika sapni:

Sastāvdaļas:

Gurķa mizas – 3 gab.
Bazilika lapas – 3 gab.
Svaiga citrona sula – 10 ml
Gāzēts dabīgais minerālūdens – 130 ml
Pagatavošana: nomizojiet trīs lielas gurķa šķēles, ielieciet glāzē un pievienojiet 3 bazilika lapas. Visu ar karoti nedaudz piespiediet, lai no mizas izdalās gurķa sula un no bazilika aromāts. Pievienojiet ledu un ielejiet pārējās sastāvdaļas, pēc tam visu kārtīgi apmaisiet.

Dekors: gurķa miza, bazilika galviņa.

 

Kuram gan negaršo apelsīni vai apelsīnu sulu? Grūti iedomāties tādu cilvēku! Tāpēc kokteilis Sarkanais apelsīns būs izcila izvēle. Receptes pagatavošanai nepieciešams:

Svaiga biešu sula – 20 ml
Svaiga apelsīnu sula – 60 ml
Gāzēts dzēriens “Venden” ar dabīgu citronu aromātu– 100 ml
 

Pagatavošana: abas sulas sajauciet glāzē, pievienojiet ledu, papildiniet ar gāzēto dzērienu, kuram ir citronu aromāts, un kārtīgi visu samaisiet.

Dekors: kaltēts apelsīnu čipsis.


Rabarberu sezona.

Sastāvdaļas:

Svaigs rabarbers – 4 šķēles
Svaiga citronu sula – 10 ml
Kļavu sīrups – 10 ml
Turku zirņu šķidrums (Aqufaba) – 10 ml
Negāzēts dabīgais minerālūdens – 50 ml
 

Pagatavošana: glāzē vai šeikerī ielieciet 4 rabarberu ripiņas un sastampājiet ar stampu. Pievienojiet visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi sajauciet ar ledu, izmantojot šeikeri. Kokteili izkāsiet caur sietu, lai tas būtu bez ledus.

Dekors: svaiga rabarberu miza, piparmētru galviņa.

Visbeidzot, pēdējā recepte sarakstā, bet ne garšā – Dzērveņu lietus.

Sastāvdaļas:

Persiku biezenis – 100 ml
Svaiga greipfrūta sula – 30 ml
Gāzēts “Venden” dzēriens ar dabīgu dzērveņu aromātu – 100 ml
 
Pagatavošana: sablendējiet persikus līdz viendabīgai masai. Lai biezenis būtu šķidrākas konsistences, pievienojiet nedaudz negāzētu ūdeni “Venden”. Glāzē ielieciet ledu, uz tā uzlejiet visas sastāvdaļas un apmaisiet.

Dekors: Greipfrūta miziņa, rozmarīna kātiņš.

Izklaide