Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Saimniece Brigita iesaka: ziemas krājumiem pagatavo dārzeņu asortus želejā

Tos gatavoju līdzīgi, kā to esmu darījusi jau citugad, taču tagad vēlējos iegūt salātus ar bagātīgāku garšu, tādēļ burciņu saturu dažādoju.

Lai piepildītu sešas cepeškrāsnī izkarsētas puslitra burciņas, liku tajās katrā pa pāris lauru lapām, vairākus smaržīgo piparu un melno piparu graudiņus, tad kārtām - nomizotus un ripiņās sagrieztus gurķus, pusripiņās sagrieztus sīpolus, dažādu krāsu tomātiņus, lielākos pārgriežot, kā arī sarkano un dzelteno saldo piparu strēmelītes, sasmalcinātus ķiplokus un pētersīļu zaļumus. Burciņās šoreiz ielēju arī pa ēdamkarotei augu eļļas.

Marinādei katliņā savārīju 1 litru ūdens, 2 ēdamkarotes sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 6 ēdamkarotes etiķa, tad iemaisīju iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izšķīdinātu želatīnu (5 ēdamkarotes). Pēc želatīna pievienošanas vārīt gan to vairs nevajag.

Pārlēju karstu želatīna marinādi burciņās sapildītajiem dārzeņu asortiem, uzliku vāciņus un ievietoju tās katlā ar ūdeni pasterizēties 80 grādu temperatūrā 10 – 12 minūtes. Pēc karsēšanas vāciņus aizgriezu un konservējumus atdzesēju. Uz vāciņiem burciņas gan ieteikts negāzt. Atdzisušos salātus ievietoju ledusskapī.

Izklaide