Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

"Karstākais" laiks tomātiem un gurķiem želejā

Ar savu recepti dalās kulināre alūksniete Brigita Skaistkalne -  Tomātus un gurķus želejā pagatavoju šādi-

Izkarsētās puslitra burciņās vispirms ieliku 2 lauru lapas, vairākus smaržīgo un melno piparu graudiņus. Saliku tajās kārtām arī šķēlēs sagrieztus gurķus, tomātus un plānas sīpolu ripiņas.

Marinādei savārīju 1 litru ūdens, 2 ēdamkarotes sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 6 ēdamkarotes etiķa. Pēc tam iemaisīju iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu (5 ēdamkarotes). Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs vārīt nevajag! Šīs marinādes man pietika 6 puslitra burciņu satura pārliešanai.

Pārlēju karstu želatīna marinādi burkās sapildītajiem dārzeņiem, uzliku vāciņus un karsēju burkas karstā gaisa krāsniņā (80 grādu temperatūrā ūdenī puslitra burciņas būtu jāpasterizē 10 – 12 minūtes). Pēc karsēšanas tām vāciņus aizgriezu un atdzesēju. Uz vāciņiem šos konservējumus negāzt! Atdzisušās burciņas ievietoju ledusskapī.

Izklaide