Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kā pagatavot vasarīgu zemeņu tiramisu? Lasi alūksnietes Brigitas "Ķēķa stāstos"

Cāļa fileja ar ķiplokiem un sieru 


Šis ir viens no ātri pagatavojamajiem ēdieniem, garšīgs un aromātisks.
Gaļu sagriezu garenos gabaliņos, uzkaisīju sāli. Smalki sagriezu dillītes, pievienoju spiedē sasmalcinātus ķiplokus, rīvētu cieto sieru, 2 ēdamkarotes eļļas un samaisīju.
Pannā ar uzkarsētu nelielu daudzumu augu eļļas izliku gaļas strēmelītes un tās no abām pusēm uz lielas uguns apcepu zeltainas. Plīts karstumu samazināju, bet filejām pievienoju kopā ar skābo krējumu sajauktu zaļumu, ķiploku un siera masu. Visu apmaisot sautēju, līdz gaļa gatava.

• 350 – 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
• 3 – 4 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 20 gramu cietā siera,
• 2 – 3 ķiploka daiviņas,
• dilles,
• sāls,
• augu eļļa vai olīveļļa.

Omlete ar papriku, tomātiem un brinzu


Tiesa gan, šo gardo omleti šoreiz pagatavoju no četrām olām, attiecīgi samazinot arī pārējo sastāvdaļu daudzumu, bet vairākiem ēdājiem vajadzēs cept lielajā pannā.
Sīpolu nomizoju, saldo piparu atbrīvoju no sēkliņām, tos un tomātus sagriezu kubiņos. Pannā sviestā apcepu sīpolus, tiem pievienoju tomātus un saldos piparus, cepu apmēram trīs minūtes.
Olas sakūlu ar sāli un pienu un pārlēju dārzeņiem. Uzkaisīju kubiņos sagrieztu brinzu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Zem vāka visu uz mazas uguns sautēju minūtes 15. Kad arī omletes virspusē masa sarecējusi un vairs nav šķidra – ēdiens gatavs!

• 30 gramu sviesta,
• 150 gramu brinzas,
• 2 tomāti,
• 1 sīpols,
• ½ sarkana saldā pipara,
• 6 olas,
• ½ glāze piena,
• sāls,
• pētersīļu zaļumi.

Vasarīgs zemeņu tiramisu


Ogas noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Skaistākās atliku dekorēšanai, pārējās saspaidīju  aromātiskā biezenī, piemaisot cukuru.
Atdzesētu saldo krējumu ar mikseri saputoju, pakāpeniski piekaisot pūdercukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumam pievienoju krēmsieru un visu vēl minūti pakūlu, lai masa būtu viendabīga.
Veidoju kūku - biezā stikla taisnstūra veidni noklāju ar cepumu kārtu, virs tās izlīdzināju pusi zemeņu biezeņa, pēc tam – pusi baltās krēmīgās masas. Tad atkal – otra cepumu kārta, zemeņu biezenis un visbeidzot – gaisīgais krēms. Rotājumam izmantoju sadrupinātus šokolādes cepumus un svaigu zemeņu pusītes. Nu bija jāapbruņojas ar pacietību, jo veidni uz stundām sešām ievietoju ledusskapī, lai cepumi būtu izmirkuši, garšas “sadraudzējušās” un tiramisu ievilcies. Ja to gatavojam vakarā, labāk kūku vēsumā atstāt pa nakti.


• 600 gramu zemeņu,
• cukurs pēc vajadzības,
• 200 gramu 35% saldā krējuma,
• 50 gramu (vai pēc garšas) pūdercukura,
• vaniļas cukurs,
• 250 gramu krēmsiera “Ricotta”,
• iepakojums cepumu “Savojardi” jeb “Dāmu pirkstiņi”.

Izklaide