Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Imunitātes stiprināšanai

Kurus produktus iekļaut ēdienkartē, lai pasargātu sevi vīrusu laikā?
Imunitātes stiprināšanai ieteicams vairāk lietot produktus, kas satur fitokomponentus.

Tie ir bioķīmiski savienojumi, kas palīdz organismam cīnīties ar vīrusiem un saglabāt veselību. Šīs vielas ir svaigos kāpostos, ķiplokos, lociņos, citrusaugļos, jāņogās.

Uzturā ieteicami arī skābpiena produkti – kefīrs, paniņas, dabiskie jogurti, jo tie satur mikroorganismus, kas stimulē imūno sistēmu.

Nozīmīga loma ir arī C vitamīnam.

Tas organismā veicina interferona izstrādi, kas darbojas vīrusiznīcinoši. Tāpēc ēdiet daudz kivi, mežrozīšu augļus, kāpostus, saldos piparus, apelsīnus un greipfrūtus!

Daudz dzeriet zāļu tējas, svaigi spiestas sulas, minerālūdeni!

Izklaide