Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Idejas sarkanbaltsarkaniem Latvijas simtgades svinību gardumiem - Svētku burkānkūka

Tuvojoties Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas simtajai gadadienai, AS “Dobeles dzirnavnieks” aicina šos īpašos svētkus atzīmēt ģimeniskā gaisotnē, kopīgi gatavojot un atzīmējot 18. novembri pie skaisti klāta svētku galda. Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogiem “Lindas Virtuve” un “Našķoties” piedāvā četras recepšu idejas karoga krāsas noskaņās, kas lieliski iederēsies kā akcents svētku maltītei. 

Svētku burkānkūka

Sastāvdaļas:

kūkai:250 ml eļļas
145 g cukura
3 olas
540 g burkānu (5-6 burkāni)
110 g sakapātu valriekstu
375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
2 ēd.k. cepamā pulvera
0.5 tējk. cepamās sodas
2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c) 

glazūrai:30 g sviesta istabas temperatūrā
80 g krēmsiera istabas temperatūrā
1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
240 g pūdercukura

Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs

Gatavošana:
1) Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
2) Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
3) Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.
4) Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
5) Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
6) Gatavojiet glazūru - saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.


Izklaide