Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Alūksnietes Brigitas "Ķēķa stāsti". Garšos pašam un ciemiņam!

Sacepums “Vasaras veltes”
Šāds aromātisks sacepums garšos visai ģimenei, un pat uz svētkiem ciemos sabraukušos radiņus nebūs kauns ar to cienāt. Ja vien pagatavošanai izmantosim lielo veidni, tā pietiks arī vairākiem ēdājiem.
Cāļa filejas sagriezu mazos gabaliņos, piekaisīju sāli, piparus un garš­vielu putnu gaļai, pievienoju tomātu mērci, 3 ēdamkarotes sojas mērces, samaisīju un atstāju ievilkties vismaz uz pusstundu.
Lai gan pēc receptes baklažāni būtu tikai jāsagriež, tos vispirms, vairoties no rūgtuma, ar ko reizēm baida šā violetā dārzeņa ēdienu gatavotāji, sagriezu ripiņās un pusstundu pamērcēju sālītā ūdenī, pēc tam noskaloju, nospiedu un tikai tad sagriezu salmiņos. Notīrītus burkānus un kabačus atsevišķi sarīvēju. Saldos piparus atbrīvoju no sēkliņām un sagriezu strēmelītēs. Sagatavotās izejvielas, pēc vajadzības uzkaisot arī sāli, izkārtoju mazliet ar eļļu ietaukotā veidnē: vispirms iemarinēto cāļa fileju, tad apceptos sīpolus, pēc tam rīvēto burkānu kārtu, saldos piparus, virs tiem baklažānus un kabačus.
Olas sakūlu kopā ar majonēzi un 2 ēdamkarotēm sojas mērces, pievienoju spiedē sasmalcinātus ķiplokus un pārlēju ar šo maisījumu veidnes saturu. Uzkaisīju visam vēl arī rīvētu sieru un liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu.

Salāti ar fetas sieru un gurķiem
Šo vasarīgo salātu pagatavošanai ilgu laiku nevajadzēja, tie izdevās viegli un garšīgi. Arī figūrai šāds ēdiens būs labvēlīgs. Saplucināju noskalotus un apsusinātus lapu salātus un izkārtoju lēzenā šķīvī. Nomizotus gurķus sagriezu plānās šķēlītēs un izvietoju uz salātu lapām. Gabaliņos sagrieztu fetas sieru izliku tiem pa virsu. Visbeidzot uz salātiem uzspiedu pārgriezta citrona sulu. Tā kā feta ir pietiekami sāļa, sāli nepievienoju.

Biezpiena deserts ar ķiršiem
Cepumus salauzīju mazos gabaliņos, biezpienu ar dakšiņu vēl sasmalcināju. Burciņās liku kārtām vispirms cepumus, tad biezpienu, saldos ķiršus, protams, bez kauliņiem, atkal cepumus. Visu, pēc patikas, varam pārkaisīt ar rīvētu šokolādi. Ja vēlamies saldāku našķi, biezpienam varam pievienot saldu putukrējumu, skābo krējumu ar cukuru vai iebiezināto pienu – ar to varam arī pārliet desertu. Arī biezpiena saldā masa te derēs. Ar ogām rotātās burciņas ievietoju ledusskapī un vismaz stundu liku mierā. Pēc tam jau meklēju karoti...

Izklaide